Baggrund
Ændringen vil give mulighed for dagtilbud og idrætsanlæg.
Som det ses på kortet omfatter ændringen Nørremarksskolegrunden i Ribe.
Redegørelse
Nørremarksskolegrunden ønskes fremover anvendt til to formål; dagtilbud og idræt. Dagtilbuddet placeres i den østlige side af grunden, mens der etableres udendørs idrætsanlæg i form af forskellige typer boldbaner på den vestlige del af grunden. Ændringen medfører, at rammeinddelingen ændres fra at være horisontal til at være vertikal. I den østlige ramme reserveres der areal til dagtilbud, mens der i den vestlige ramme reserveres areal til idrætsanlæg.
Dagtilbud er klassificeret som støjende institution og markeres med en støjisolinje på hovedstrukturkortet.
Arealets afgrænsning, omgivelser og rammer for lokalplanlægningen, fremgår af de følgende sider.
Særligt beskyttede arter og naturområder (natura 2000)
Bilag IV-arter er dyr og planter, der ifølge EF-habitatdirektivet kræver særlig beskyttelse. Natura 2000-områderne er et netværk af internationalt beskyttede naturområder i EU. Natura 2000 er en samlet betegnelse for habitatområder, fuglebeskyttelsesområder og ramsar-områder. Kommuneplanændringen vurderes ikke at påvirke natura 2000-områder, N89 – Vadehavet, hvor Tved å udgør en del af habitatområde H78. Tved å er beliggende syd for planområdet i en afstand af ca. 165 m fra planafgrænsningen. Planområdet ligger adskilt fra habitatområdet af Mosevej, og mellem denne og åen ligger Ribe Fjernvarme placeret omgivet af skovbevoksning. Det vurderes derfor at nærværende kommuneplanændring ikke vil påvirke tilstanden af det nærtliggende Natura 2000-omårde N89.
Der er ikke registreret eller observeret bilag IV-arter inden for planområdet.
Området er dog afgrænset af et beplantningsbælte bestående af større løvfældende træer, som kan være egnet som potentielt levested for flagermus, ligesom hegnene er vurderet egnet som ledelinjer og fourageringssteder for flagermus. Det skal derfor i den videre planlægning sikres, at hegnet bevares.
Inden for planområdet findes mindre, nyere beplantede læhegn på tværs af arealet. Disse hegn består af yngre, mindre træer, som ikke er vurderet egnede som levesteder for flagermus.
De yngre hegn vurderes dog at være et potentielt fødesøgningsområde for flagermus. Da de står i forbindelse med de øvrige læhegn og indgår i et område med anden beplantningen i den omkringliggende haver og grønne området og kun udgør en meget lille del af det samlede habitat, er det Esbjerg kommunes vurdering at fældning af disse yngre hegn ikke vil påvirke den økologiske funktionalitet for flagermusene i området. Det vurderes derfor, at forholdene for flagermus i området ikke forringes væsentligt ved vedtagelsen af nærværende kommuneplanændring.
Forud for fældning af læhegn undersøges det for evt. rastende flagermus. Hvis der findes flagermus i læhegnet, skal arbejdet således udføres under hensyntagen til flagermusene og i samarbejde med Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø, som er myndighed for beskyttede arter.
Miljøvurdering
Kommuneplanændringen er screenet i henhold til miljøvurderingsloven og skal ikke underkastes en miljøvurdering.
Vedtagelse af Ændringen
I forbindelse med den offentlige høring har Esbjerg Kommune modtaget bemærkninger fra Styrelsen for grøn arealomlægning og vandmiljø (SGAV).
Det har givet anledning til at afsnittet om beskyttede og naturområder er blevet præciseret i forhold til den potentielle påvirkning af bilag IV-arter (flagermus) og det nærmeste Natura 2000-område. Det er fortsat vurderet, at kommuneplanændringen ikke vil påvirke Natura 2000-områder, bilag IV-arter eller deres yngle- og rasteområder.
På baggrund af ovenstående er ændringen vedtaget endeligt uden yderligere justeringer.
Hovedstrukturdel
På kommuneplanens farvede hovedstrukturkort ses institutionsstøjisolinjen.
Rammedel
Af kortet kan ses, at rammeinddelingen af området ændres fra vandret til lodret. Nummereringen af de to enkeltområder som 40-040-020 og 40-040-021 fastholdes.
Følgende rammeområder bliver udlagt i ændringen, hvor anvendelsesbestemmelser og bindinger fremgår:
De nævnte bindinger i rammedelen kan ses på Esbjerg Kommunes WebKort.